Levering 1-3 dage |   100% Allergivenlige produkter |   7.9 på Trustpilot

Allergy Certified

AllergyCertified har fokus på det der kan være muligt allergifremkaldende for dig. Deres speciale er især, gennem viden og oplysning, at bidrage til at minimere risikoen for kontaktallergi.

Derfor analyserer de alle ingredienser i det givne produkt, og vurderer om det indeholder noget, der kan være allergifremkaldende for dig. Dvs. at du ved tilvalg af dette mærke kan være sikker på der er en masse viden og fokus på at de ingredienser som indeholder i produkterne, gerne ikke skulle give allergi.

Hvad er hudallergi?
Hudallergi, også kaldet kontaktallergi, er en allergi, som du kan få, når du er i direkte hudkontakt med allergener. Allergerne kan være kemiske ingredienser som parfume, formaldehyd og methylisothiazolinon (konserveringsmidler) og ppd (hårfarve og sort henna tatoveringer).

Er hudallergi arveligt?
Alle kan få hudallergi, denne type allergi afhænger hovedsageligt af, hvad du bliver udsat for, snarere end hvad du arver. Jo mere du eller dine børn udsættes for allergenerne, desto større er risikoen. For nogle år siden blev hudallergi kun observeret hos voksne, men nye undersøgelser viser, at børn begynder at få denne allergi, og alderen bliver lavere og lavere.

Hvorfor får jeg hudallergi?
Der er to slags hudallergi. Den ene respondere med irritation. Dette ses ofte på hænder og kommer efter meget udsættelse for vand, sæbe og olie, hvor hud barriere er brudt og huden reagerer med eksem. Dette kan hjælpes ved at bruge handsker - så kommer huden ikke i kontakt med andet.

Den anden reaktion kaldes allergisk kontaktdermatitis og kommer efter eksponering for allergener. Jo større eksponering desto større risiko. Desværre kan vi ikke forudsige hvem der får hudallergi. Men det mest almindelige mønster er, at folk reagerer efter at de har været udsat for det samme kemikalie i flere år. Nogle produkter som deodoranter og makeup giver større eksponering end skylleprodukter såsom shampoo, sæbe osv.

Kan jeg forhindre at få hudallergi?
Ja, du kan forhindre hudallergi ved at undgå produkter, der indeholder allergener. Hvis du vil bruge parfume, kan du undgå at få parfume på din hud og i stedet sprøjte det på dit tøj, hvor der ikke er nogen hudkontakt.

Produkter med Allergy Certified label. Disse produkter må ikke indeholde kendte allergener, og en toksikolog undersøger omhyggeligt hver ingrediens, før produkterne får lov til at bruge deres logo. Hvis du har en særlig allergi - kan du altid kontakte os og vi vil sammen med Allergy Certified finde det rigtige produkt til dig.

Er der nogen garantier for ikke at få hudallergi?
Desværre er det ikke muligt at give garantier, når det kommer til hudallergi. Selvom produkter med denne certificering ikke indeholder nogen kendte allergener, vil der være sjældne tilfælde, hvor en forbruger vil reagere på et kemikalie, der normalt ikke er kendt som allergifremkaldende. I så fald bedes du kontakte Allergy Certified eller os - så vi kan registrere din reaktion og hjælpe dig med at finde ud af, hvad det er i de produkter, du reagerer på.